Bo

Se hvor du kan bo i Harstad - landlig eller urbant

Harstad kommune

Harstad ligger sentralt plassert i en av landets mest spennende regioner, og er byen på Norges største øy, Hinnøya. Vågsfjordens Perle kan også betegnes som inngangsporten til Vesterålen og Lofoten. Byen ligger midt i Nord-Norge med Narvik i øst, Tromsø i nord og Bodø i sør. 

De lange og lyse og lange sommerdagene gir ny energi, mens vinteren byr på spektakulært Nordlys og optimale skiforhold. Vi har et fremoverlent næringsliv med spennende jobbmuligheter, et rikt kulturIiv og fritidstilbud for de fleste. 


I Harstad vil du nesten uansett hvor du bor ha nærhet til natur både til lands og vanns. Om du er glad i naturen får du gangavstand til flotte opplevelser rundt hele byen. Velkommen til oss!

Boligprosjekter

Sama og Bergseng

Sama og Bergseng ligger like utenfor Harstad sentrum. Her bor man midt mellom storslagen natur og urbane tilbud. Folkeparken er like ved, skoler er rett i nærheten og det er kort vei til sentrum.

Bli kjent med området

Kvæfjord

Kvæfjord er nabokommunen og en naturlig del av omlandet til Harstad. Borkenes er kommunesenter, og ligger 20 minutter med bil fra Harstad sentrum. Kvæfjord er en landbrukskommune, og hadde dette vært et vindistrikt, ville store deler hatt Grand Cru-kategorisering. Herfra kommer smakfulle jordbær og verdens beste kake. Fint å bo her, er det ogå.

Bli kjent med området

Bjarkøy, Grytøya og Sandsøya

Øyriket i Harstad består av 365 øyer, der de største er bebodde. Det er vakker natur, og Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy er knyttet sammen med bru og tunnel. Her ute ser man enda spor av Tore Hunds rike, og det er både skole, barnehage, butikk på øyene. Ferge går regelmessig fra Stornes til Grytøy, med ti minutters overfartstid.

Bli kjent med området

Sentrum

Harstad sentrum er kompakt med korte avstander til de fleste tilbud. Folkeparken ligger rett i utkanten, og innbyr til friluftsaktiviteter. I sentrum finner du universitet, badeanlegg, kjøpesentre, småbutikker og parker.

Bli kjent med området

Kasfjord og Ervika

Kasfjord og Ervika ligger vakkert til på nordsiden av sentrum. Landlig, men likevel bare noen kilometer unna urbane tilbud. Her får du tilgang på det meste.

Bli kjent med området

Trondenes

Trondenes er en vakker halvøy med rik historie rett ved Harstad sentrum. Her ligger Trondenes kirke, Sør-Troms museum – og Stien langs sjøen starter her.

Bli kjent med området

Stangnes og Gangsås

Gangsås og Stangnes er bydeler med varierte bomuligheter, fra blokk til rekkehus og eneboliger. her er det kort vei til skoler, butikker og kjøpesenter. 

Bli kjent med området

Kilbotn

Kilbotn er en bydel sør for sentrum, landlig med svært godt turterreng rundt. Kort vei til urbane tilbud.

Bli kjent med området