Friluft

Friluftstilbud 

Folkeparken   

Skarveien 41, 9406 Harstad 

Byens mest populære turterreng. 

Mindre enn 2 km fra Harstad sentrum finner du Folkeparken, et populært friluftsområde som er mye brukt av Harstads befolkning. Her finner du merkede turløyper, preparerte lysløyper for ski om vinteren, gapahuker, Tuftepark og badeplass. Følger du veien opp til Musvannet, kan du fortsette videre opp på fjellet for en fantastisk utsikt over Harstad. 

Brosjyre om Folkeparken finner du her 

Harstad turlag  

Forside Harstad — Harstad Turlag (dnt.no) 

Harstad Turlag har hytter, ruter, medlemmer og aktivitet i kommunene Harstad, Lødingen, Ibestad, Skånland, Evenes, Tjeldsund og Kvæfjord. Men alle som vil kan velge å være medlemmer i Harstad Turlag – uavhengig av hvor du bor! 

Skarveien 41, 9406 Harstad 

 

Skiløyper  

Harstad området har 3 store sett med skiløyper. Det første settet starter i folkeparken og strekker seg helt over til tennvassåsen. Dette settet har mange andre mindre startpunkter ved Åsegarden, Dalsletta og ved skillet mellom Sama og Bergseng. Ruten har mange gapahuker og stoppesteder man kan bruke, det store stoppestedet ligger ved musvannet som har mange forskjellige tilbud satt opp. 

Den andre starter på Kvæfjord eiet rett over kommune grensen ved Kvæfjordløyper anlegger. Adresse: Kvæfjordløyper, Fv83, 9475. 14 min kjøring fra sentrum.Disse løypene strekker seg helt til Trastadmarka i Kvæfjord kommune og har koven som et populært sted for turgåere for å grille pølser og hvile før man drar hjem. 

Den tredje og desidert største settet med løyper starter i Kilbotn, disse løypene starter ved kilkam idrettsanlegg: Kilkamveien 103, 9415 Harstad utenfor Kilbotn. Disse løypene strekker seg til hyttefeltet på Storjord og rundt sørvikfjellet via Sørvika, samt løyper går også til Ruggevik for de som bor der. Det store stoppestedet for mange er Tennevatenet samt at det ligger gapahuker langs ruten.

Kart skisporet.no 

 

Turstier   

Det er mange etablerte og naturlige turstier i Harstad og Kvæfjord området. I Harstad finnes de alltid populære rutene som går til og fra folkeparken og strekker seg over hele Harstad området. 

I Kvæfjord har man den velkjente lysløypa som strekker seg over hele Kvæfjordmarka. Begge disse områdene har etablerte og velstelte løyper som er godt marker og passer for hele familien. Men hvis man vil ha en litt mer utfordrerne tur kan man alltids prøve seg på den populære 10 på topp konkurransen hvor man får 10 topper som man skal gå til i løpet av sesongen. Ti på Topp Harstad 2022 (xn--tiptopp-gxa.no).   

UT.no | Kart 

Harstad båtforening.

Hovedvirksomheten er drift av båthavn med tilhørende installasjoner. Denne er lokalisert til idylliske Hagan på nordsiden av byen der vi har ca. 250 båtplasser ved flytebrygger, slipp og tankanlegg for diesel, samt klubbhuset Karlotbrygga.

Harstad Båtforening: Harstad Båtforening (xn--harstad-btforening-dub.no)