Fritid

Idrettsanlegg og fritidsmuligheter

Folkeparken

Byens mest populære turterreng. Mindre enn 2 km fra Harstad sentrum finner du Folkeparken, et populært friluftsområde som er mye brukt av Harstads befolkning. Her finner du merkede turløyper, preparerte lysløyper for ski om vinteren, gapahuker, Tuftepark, frisbeegolfbane og badeplass. Følger du veien opp til Musvannet, kan du fortsette videre opp på fjellet for en fantastisk utsikt over Harstad.
https://www.harstad.kommune.no/folkeparken.460534.no.html

Kilbotn stadion

Harstads offisielle konkurransearena for ski. Her er det arrangert NM på ski og flere andre lokale, regionale og nasjonale arrangementer. Flotte løyper og områder for både familier og de som vil teste seg i internasjonalt godkjente skiløyper.
https://kilkam.no

Grottebadet

Badeland midt i sentrum – 29 grader året rundt. Stupetårn, vannsklie, idrettsbasseng (25 meter), terapibasseng, dampgrotte, bølgemaskin og café. Her finner man også Actic treningssenter
Håkonsgt. 7, 9405 Harstad
https://grottebadet.no/

Harstad sykkelpark

August 2019 åpnet første del av Harstad sykkelpark med to pumptrack-baner. Anlegget ble en umiddelbar suksess, og mange aldersgrupper har umiddelbart tatt anlegget i bruk.
Harstad Sykkelpark Blokkebærveien 9 https://harstadsykkelpark.no/
Se også Harstad cykleklubb – Harstad Cykleklubb (harstad-cykleklubb.no)

Sollifjellet Alpinsenter

Sollifjellet Alpinsenter er et av landets fineste familieanlegg, kun 8 kilometer fra Harstad sentrum. Anlegget kan by på naturskjønne skiopplevelser, både for familien, vennegjengen, aktive alpinister, og alle som setter pris på ski- og vinteraktiviteter.
Sollifjellveien 115
https://sollifjellet.no/

Harstad golfklubb – ni hull bane

Banen ligger i naturskjønne omgivelser, 7 km utenfor Harstad sentrum, og er en skogs-/parkbane med ni hull. Det er i alt 27 forskjellige utslagssteder, slik at du spiller 18 hull fra forskjellig tee. Banens par er 68.
Røkenes Gård
http://www.golf.no 

NMK Harstad – Motocrossbane

NMK Harstad – Norsk Motor Klubb Harstad eier og driver motor- og idrettsanlegget
Harstad Motorsport Senter – et godkjent og lukket anlegg som er fullt FIA-godkjent for konkurranser
for motorsportsidretten.
Kilhusveien 204
http://www.nmkharstad.no/

Harstad travpark

Verdens nordligste helårsdrevne totalisatorbane. Travparken ligger i flotte omgivelser, ca 5 km utenfor Harstad sentrum. Harstad har et stort og engasjert hestemiljø.
https://harstadtravpark.no

Stangnes idrettspark

Stangnes Idrettspark er kommunens stadionanlegg for friidrett og ligger plassert litt sør for byen med en vakker utsikt utover Vågsfjorden. Stangneshallen like rett ved. En planlagt hall for turn og kampsport skal bygges like sør for idrettsparken. Stangnes Syd næringsområde og Amfi Kanebogen senter ligger i umiddelbar nærhet til idrettsparken.
https://www.hind.no

Kanebogen stadion

Kanebogen stadion (1977) er kommunens stadionanlegg for skøytesport.

Banen brukes til lek og aktivitet på isen i tillegg til organisert trening, klubb- og kretsmesterskap samt klubbens egne onsdagsløp som alle har mulighet til å delta på.
https://www.harstad-sk.no/

Fotballbaner:

Harstad stadion, Landsåsbanen, Medkila kunstgress, Kilbotn stadion

Idrettshaller

Harstad Stadion, Landsåshallen, Stangneshallen, Krafthallen ( Medkila) og Tianhallen (Kilkam)